Un tânăr din Moldova a creat o aplicație mobilă pentru amatorii de Belotă

Ion Varanita, originar din Mingir, raionul Hîncești, lucrează în cadrul unei companii IT din Italia fiind programator Android. Tânărul moldovean a lansat o aplicație mobilă numită Belote Note, care presupune monitorizarea punctajului pentru jocul de cărți Belotă. Aplicația este utilă pentru amatorii acestui joc și este evaluată de către utilizatori cu aproape 5*. Prin ce este utilă această aplicație și cum funcționează, aflați de la Ion.

Ideea de a crea o astfel de aplicație mi-a venit vara trecută. Eram în vacanță, în Moldova. Fiind împreună cu mai mulți prieteni, unul dintre ei avea un pachet de cărți de joc și a propus să jucăm Belotă. Dar, aveam o problemă, lipsea foaia pe care să notăm punctajul. În acel moment mă întrebam dacă există vreo aplicație care să ne ajute. Am căutat, dar nu am găsit ceva pe placul nostru. Deci, am renunțat la ideea de a juca Belotă. Ulterior, m-am întrebat „de ce să nu creez eu o astfel de aplicație?”. Având deja o bază în domeniul programării urmăream tutoriale despre cum să creezi o aplicație mobilă. Din mai multe încercări și cu perseverență am reușit să duc până la capăt proiectul propus.

Aplicația funcționează pe sistemul de operare Android, versiunea minimă fiind Android 4.1 Jelly Bean (API 16). Target-ul audienței este foarte mare având în vedere că lumea folosește dispozitive cu versiuni de sistem de operare noi. Odată ce o deschizi îți apare meniul principal unde poți selecta tipul de joc și numărul de jucători. După care, ai posibilitatea să creezi o masă și să pui numele fiecărui jucător sau să joci pe o masă deja creată în trecut. Poți relua punctajul jocului oricând.

Amatorii de Belotă ar trebui să aibă această aplicație în telefon! În primul rând, nu ocupă mult spațiu, este o aplicație ușoară care nu necesită multe resurse; Nu este nevoie de un dispozitiv performat că să o poți rula; Poate fi instalată pe o tabletă; Este ușor de utilizat, are un design atractiv și te ajută să duci evidență punctajului; Poți să o folosești oriunde și oricând; Suportă 5 limbi – Română, Engleză, Rusă, Italiană, Franceză.

În viitor aș putea crea noi aplicații. Pentru asta este nevoie de experiență și muncă pentru a putea dezvolta ceva nou. Cu siguranță am nevoie de mai multe cunoștințe, iar cea mai bună metodă pentru a le căpăta este să fiu înconjurat de oameni de la care pot învăța câte ceva. Aplicația pe care am creat-o este rezultatul muncii mele ca autodidact. Lucrând într-o companie IT învăț multe lucruri utile. Asta mă poate ajuta pe viitor să transform în cod o idee. Sunt pasionat de lumea dispozitivelor mobile, de sistemul de operare Android și nu mă pot opri aici.

Scriu de aproape un deceniu şi am cunoscut în acest timp câteva sute de oameni, care m-au făcut să privesc altfel lumea. Oameni, care gândesc diferit. Oameni, care au spart bariere şi stereotipuri. Oameni buni! Mi-am făcut un hobby din a pune întrebări şi a primi răspunsuri. Jurnalismul m-a învăţat multe, dar îmi alimentez activitatea prin a descoperi oameni. Pe această platformă veți găsi interviuri și reportaje despre oameni puternici, care sunt cei mai buni în domeniile lor, modele de curaj, care ascund povești de viață impresionante. Vă invit, deci, să-i descoperim împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi sus