Ședința foto de familie, acasă – Un nou trend al prezentului

În ultimii ani, ședința foto de familie este un subiect tot mai des întâlnit în lumea fotografiei. În ajunul sărbătorilor de iarnă această tendință prinde și mai mult farmec decât în orice altă perioadă a anului. Cuplurile, dar mai ales familiile cu copii vor să păstreze în timp momente memorabile petrecute alături de cei dragi, iar fotografiile sunt cele care peste ani devin adevărate comori cu amintiri.

Studiourile din Chișinău şi-au pregătit deja decorul în stilul sărbătorilor de iarnă. Atmosfera de basm își așteaptă deja vizitatorii. Tradițional, oamenii se teleportează parcă într-o altă lume pentru o oră după care revin din nou la realitate. Totuși, luând în considerație răspândirea cu mare viteză a infecției cu noul coronavirus, studiourile rămân pe planul doi. Oamenii aleg să se protejeze și să petreacă cel mai mult timp acasă. Aceasta fiind și cea mai bună măsură de siguranță.

O nouă tendință susținută de fotografi este ședința foto la domiciliu. Una din cauzele dezvoltării acestui trend este și perioada de criză în care ne aflăm. Avem de respectat anumite restricții și trebuie să stăm acasă. Încet, încet ne adaptăm la situația pandemică prin adoptarea noilor modalități de a realiza ceea ce ne dorim. Tocmai de aceea, unii fotografi s-au specializat pe domeniul fotografiei la domiciliu pentru a reuși să prindă momente reale din viața eroilor. Nemaivorbind de emoții, care sunt cu mult mai intens trăite în confortul propriei case decât în cadrul unui studiou în care mergem pentru prima dată.

Unul din fotografii adepți ai acestui gen de fotografie este și Irina Nemțan. Potrivit ei, „pozele se fac pentru a păstra amintiri. Peste ani, vrem să ne amintim locuri și lucruri care ne-au marcat sau care au o valoare spirituală deosebită. Copiii vor să-și amintească cum au copilărit, iar părinții vor să revadă momentele care le-au marcat existența. Ce alt loc poate păstra căldura și emoțiile trăite în cadrul familiei decât propria casă?! Studioul e un loc frumos, dar străin! Toate decorațiunile, vestimentația chiar și pomul de Crăciun, peste ani își vor pierde farmecul.”

Scenarii pentru a organiza o ședință foto la domiciliu reușită sunt multe. În opinia Irinei Nemțan, cele mai potrivit sunt: servirea micului dejun în familie; împodobirea bradului; jocul firesc al copiilor; petrecerea timpului alături de animale de companie; pregătirea biscuiților; jocul cu pernele și altele. Orice scenariu veți alege, fiți siguri că emoțiile și buna dispoziție vor fi garantate. Uneori căutăm fericirea în exterior și uităm că tot de ce avem nevoie este familia și timpul petrecut împreună. Iată, aveți un motiv în plus să fiți fericiți, nu doar în fotografii, ci și în viața reală!

Ședințele foto desfășurate acasă nu necesită cheltuieli  suplimentare. Chiria unui studiou pentru o oră costă aproximativ 500 de lei. În schimb, această experiență petrecută acasă nu vă costă nimic, cu excepția serviciilor fotografului, și aveți la dispoziție timp nelimitat. Mai mult, acasă veți petrece timpul cu multe zâmbete și întâmplări haioase, veți fi tot voi așa cum sunteți în fiecare zi. Nu va fi nevoie să intrați în pielea unor personaje desprinse dintr-o altă poveste. Povestea voastră este mult mai frumoasă pentru că în ea toți sunt liberi și plini de emoții. 

Am testat și noi acest gen de ședință foto și ne-a plăcut! Experiența a fost una atât de accesibilă, dar ne-a oferit momente prețioase!

Fotograf: Irina Nemțan 

Scriu de aproape un deceniu şi am cunoscut în acest timp câteva sute de oameni, care m-au făcut să privesc altfel lumea. Oameni, care gândesc diferit. Oameni, care au spart bariere şi stereotipuri. Oameni buni! Mi-am făcut un hobby din a pune întrebări şi a primi răspunsuri. Jurnalismul m-a învăţat multe, dar îmi alimentez activitatea prin a descoperi oameni. Pe această platformă veți găsi interviuri și reportaje despre oameni puternici, care sunt cei mai buni în domeniile lor, modele de curaj, care ascund povești de viață impresionante. Vă invit, deci, să-i descoperim împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi sus