Rodica Morari, femeia care pictează familia

S-a născut în satul Antonești, raionul Ștefan-Vodă, și a dezvoltat în timp o pasiune aparte pentru pictură. Astfel, la ai săi 30 de ani, Rodica Morari are o colecție de peste 300 de tablouri. Pe unele tablouri le vinde, iar pe altele le-am putea vedea în curând expuse într-o frumoasă expoziție de artă, dar nu în Moldova, ci în Lituania, pentru că Rodica urmează să se stabilească cu traiul acolo împreună cu soțul său și copilașul lor de aproape 3 ani.

La școală eram cea mai bună la desen. Aveam cele mai frumoase și originale lucrări și eram apreciată cu cele mai bune note. În timp, mi-am dezvoltat pasiunea pentru pictură, iar acum, pe lângă plăcere, îmi asigură și un aport financiar suplimentar.

Cel mai scump tablou pe care l-am pictat a fost vândut cu 250 de euro. Motivul central în picturile mele este cel al familiei. Aici mă refer în mod special la dragostea dintre mamă și copil. Sentimentul maternității, pe care îl trăiesc și eu acum, îmi oferă o doză bună de inspirație. Totuși, îmi place să experimentez și încerc să redau mai multe stiluri.

Am avut momente în care nu puteam să pictez ceea ce aveam în gând. Dar, încercând mai multe variante, schițe reușesc să depășesc aceste momente. Nu mă las până când nu creez imaginea dorită. Oamenii reacționează cu uimire atunci când văd tablourile mele. Majoritatea spun că am un stil diferit, care place, iar mie nu-mi rămâne decât să mă bucur de acest fapt.

În curând ați putea vedea o expoziție semnată Rodica Morari, dar nu în Moldova, ci în Lituania. Soțul este stabilit de ceva timp acolo, iar în viitorul apropiat voi pleca și eu împreună cu copilul. Ajunși în Lituania îmi voi dezvolta pasiunea pentru pictură astfel încât să obțin mult mai mult de la această activitate.

Să trăiesc doar din pictură în Moldova încă nu am încercat, dar cred ca nu aș face față! În țara noastră pictorii, ca și majoritatea artiștilor, de fapt, se confruntă cu multe probleme, dar cele mai acute dintre ele se rezumă la materiale foarte scumpe, lipsa spațiilor dedicate vânzării lucrărilor, oamenii nu își permit să cumpere tablouri – majoritatea cred că sunt prea scumpe!

Visez la un atelier propriu, spațios, cu condiții bune pentru a picta. De asemenea, îmi doresc să realizez un proiect de amploare, cu picturi mari și o casă la marginea unei păduri, departe de forfota urbană.

Scriu de aproape un deceniu şi am cunoscut în acest timp câteva sute de oameni, care m-au făcut să privesc altfel lumea. Oameni, care gândesc diferit. Oameni, care au spart bariere şi stereotipuri. Oameni buni! Mi-am făcut un hobby din a pune întrebări şi a primi răspunsuri. Jurnalismul m-a învăţat multe, dar îmi alimentez activitatea prin a descoperi oameni. Pe această platformă veți găsi interviuri și reportaje despre oameni puternici, care sunt cei mai buni în domeniile lor, modele de curaj, care ascund povești de viață impresionante. Vă invit, deci, să-i descoperim împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi sus