Regizorul Ivan Naniev, despre ‚,Botez” – cel mai nou film autohton

Recent, la Chișinău a avut loc premiera celei mai noi producții autohtone regizată de către Ivan Naniev – ‚,Botez”. Filmul este bazat pe fapte reale și aduce în prim-plan destinul familiilor din Moldova începând cu perioada sovietică și până în prezent. ,,Botez” înseamnă emoție, frică, supunere și luptă continuă pentru viață. În rolurile principale îi vedem pe actorii: Ecaterina Cojocaru, Andrei Reshalov, Tais Razumovskaia și Angela Ciobanu. Potrivit celor care au participat la eveniment, aceasta este cea mai frumoasă premieră a unui film moldovenesc cu invitați speciali, covor roșu și sold out la bilete.


Despre ce este „Botez”?
Botezul este despre Moldova, despre istoria țării din ultimii 50 de ani, este despre răutatea oamenilor.

De ce filmul a fost denumit astfel?
Filmul este bazat pe o istorie reală, doar în perioada sovietică copii se botezau pe ascuns, mai ales dacă tata sau mama erau membri ai partidului.

Care sunt momentele în care se regăsește cel mai mult omul născut în Republica Moldova?
Sunt câteva momente – primul se referă la perioada sovietică, la viața și atmosfera din acele timpuri; al doilea moment este perioada anilor ’90 – și anume neajunsurile care au afectat familiile din Moldova – lipsa produselor, stingerea luminii etc.; al treilea moment se referă la faptul că toți moldovenii într-un fel sau altul, au suportat consecințele plecării mamelor din țară.

Unde au avut loc filmările producției și cât timp au durat?
Filmările au durat 25 de zile și au avut loc în Moldova, Italia, Polonia și Cehia.

Limbajul, comportamentul, costumele actorilor redau perioada anilor 70 – 80, dar, în același timp, rămân a fi foarte actuale. Atât de puțin a evoluat societatea moldovenească sau încă mai suntem marcați de acele timpuri, de parcă le-am trăi azi?
Și, și.

Sunt elemente din film, care te-au marcat personal, care îți amintesc de copilărie, de familie?
Evident că sunt. Orice scenarist sau regizor se bazează doar pe lucruri pe care le cunoaște, le-a studiat sau le-a trăit personal.

În calitate de regizor, scenarist, producător și actor, care au fost primele tale impresii după premiera filmului „Botez”?
Filmul este unul de succes pentru că a ajuns la inimile oamenilor și am un sentiment de mulțumire fiindcă am reușit să aduc bucurie la mii de oameni.

Unde și până când putem vedea filmul pe marile ecrane?
Filmul rulează în fiecare zi la Patra Multiplex, la ora 19:30 și 21:20, până pe data de 16 ianuarie.

Care este următoare producție marca Ivan Naniev, care va apărea in cinematografe?
Încă nu știu, as vrea să iau o pauză.

Scriu de aproape un deceniu şi am cunoscut în acest timp câteva sute de oameni, care m-au făcut să privesc altfel lumea. Oameni, care gândesc diferit. Oameni, care au spart bariere şi stereotipuri. Oameni buni! Mi-am făcut un hobby din a pune întrebări şi a primi răspunsuri. Jurnalismul m-a învăţat multe, dar îmi alimentez activitatea prin a descoperi oameni. Pe această platformă veți găsi interviuri și reportaje despre oameni puternici, care sunt cei mai buni în domeniile lor, modele de curaj, care ascund povești de viață impresionante. Vă invit, deci, să-i descoperim împreună!

2 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi sus