Nelly Șargu, despre brandul de lenjerie intimă lansat în SUA: Banii nu vin din primul an de afacere

Încă un motiv de mândrie pentru Republica Moldova este Nelly Șargu – jurnalista, care a lansat un brand de lenjerie intimă în SUA. În mâinile ei dantela capătă formă și valoare, iar datorită ei femeile se redescoperă, învață să se iubească și sunt fericite. Cum a reușit Nelly să-și transforme pasiunea în afacere și să o ducă tocmai în America? Ce reprezintă Mariko Lingerie și care este rețeta unui set reușit aflați din interviul, care vă va provoca să munciți mai mult și să nu renunțați la vise.

De ce ai plecat din Moldova?
Aplicasem pentru programul Green Card cu mai mulți ani în urmă și uitasem de acest fapt. Când m-au sunat și mi-au spus că am căștigat, nu mă gândeam deloc să plec din Moldova, dar am hotărât, totuși, să nu pierd oportunitatea.

De cât timp coși și cum ai învățat să faci asta?
Cos de foarte mult timp, nici nu știu să spun exact. Cred că prin clasa a 7-a am început să-mi cos primele fuste. Vedeam prin filme modele pe care ori nu puteam să mi le permit, ori nu le găseam la noi prin magazine și așa, încetul cu încetul, coseam mereu câte ceva pentru mine. Lenjerie cos de 3 ani.

Cum a început povestea Mariko Lingerie?
Mariko este numele unei femei samurai, personajul unui roman foarte vestit despre viața din Japonia antică, se numește „Shogun” de James Clavell. Acea femeie întruchipa toate calitățile pe care, în viziunea mea, le are o femeie desăvârșită: înțelepciune, putere spirituală, capacitatea de a se sacrifica pentru persoanele dragi, inteligență și pasiune. Am știut de la bun început că așa se va numi brandul. Nici nu am ales, pur și simplu am știut. Am venit în SUA fără certitudinea că voi reîncepe această activitate, dar de ce nu? De la această întrebare practic am pornit de la început ceea ce făceam în Moldova și îmi plăcea.

Ce te inspiră în crearea modelelor?
De fapt, mă inspiră tot modelele pe care le fac eu. De la unul la altul imi vin cumva idei ca să adaug sau să scot ceva. De asemenea, o sursă mare de inspirație este platforma Pinterest.

Care este rețeta unui set de lenjerie intimă reușit?
Se ia o bucată de dantelă fină, elastică, moale și cu o culoare foarte plăcută. Același negru este foarte binevenit. Se cos manual toate bretelele, cheotorile și toate accesoriile care vor forma setul. Apoi, se decupează cu foarfeca cupele sânilor și toate detaliile necesare. Se coase totul împreună cu grijă și multă răbdare. Și… Voila!

Cât de mult diferă prețul unui set de lenjeie creat de tine în Moldova, comparativ cu cele create în SUA sub brandul Mariko?
Desigur că economia SUA diferă foarte mult de cea a Moldovei și pentru a supraviețui aici ai nevoie de un salariu mult mai mare decât cel de acasă. Aici un set alcătuit din braletta și chiloței costă intre 89 și 97 de dolari. În Moldova un set costa între 490 și 550 de lei.

Care au fost cele mai neobișnuite reacții primite de la clientele tale?
La o săptămână după ce am cusut un set pentru o domnișoară, aceasta a fost cerută în căsătorie. Ceva mă face să cred că există o legătură între aceste două evenimente 🙂 Iar, o altă clientă mi-a spus că lenjeria creată de mine a ajutat-o să refacă relația cu iubitul ei.

Mai știi, câte seturi de lenjerie ai creat până acum?
În jur de 300.

Ce faci atunci când nu stai în fața mașinii de cusut?
Citesc, dansez, gătesc și privesc filme.

Ce le poți spune tinerilor, care vor să-și deschidă o afacere peste hotare?
Să se pregătească pentru faptul că banii nu vor veni din primul an de afacere. Aici ai nevoie de mult timp ca să construiești o afacere, dar odată ce ai reușit, aceasta va fi mult mai stabilă decât în Moldova.

Te gândești să revii în Moldova și să aduci brandul Mariko acasă?
Pana când nu văd o astfel de posibilitate, dar niciodată nu poți să știi ce va fi peste un an, cinci sau zece.

Scriu de aproape un deceniu şi am cunoscut în acest timp câteva sute de oameni, care m-au făcut să privesc altfel lumea. Oameni, care gândesc diferit. Oameni, care au spart bariere şi stereotipuri. Oameni buni! Mi-am făcut un hobby din a pune întrebări şi a primi răspunsuri. Jurnalismul m-a învăţat multe, dar îmi alimentez activitatea prin a descoperi oameni. Pe această platformă veți găsi interviuri și reportaje despre oameni puternici, care sunt cei mai buni în domeniile lor, modele de curaj, care ascund povești de viață impresionante. Vă invit, deci, să-i descoperim împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi sus