Kemalia Kerimova, este make-up artist în Moldova, dar vrea să ajungă la Hollywood

Tatăl ei este originar din Azerbaidjan, mama din Ucraina, iar ea s-a născut în Moldova! Kemalia Kerimova este make-up artist cu o bună reputație în țara noastră, dar și dansatoare cu multe premii la activ. Visează să ajungă la Hollywood, nu pentru a se filma în cele mai bune producții de cinema, dar pentru a crea imaginea actorilor renumiți. Aflați povestea unei femei, în familia căreia toți membrii sunt născuți în țări diferite.

Pentru mine Moldova este locul unde mă simt liberă! Numai patria îți poate da asemenea senzații de libertate, atât psihologică, cât și fizică, iar cel mai mult în țara noastră apreciez ospitalitatea și căldura sufletească a oamenilor. Părinții mei sunt ambii veniți aici, tata din Azerbaidjan (fostul Kirovobad, acum orașul Gandja), mama din Ucraina (Ternopol). Au venit în Moldova pentru a-și construi un viitor mai bun, pentru că în timpul sovietic Chișinăul era un oraș foarte dezvoltat, cu o cultură bogată. Scopul lor era să facă studii la Chișinău. S-au întâlnit la o petrecre, după care a început și istoria lor frumoasă împreună.

Republica Moldova este o țară frumoasă, este țara mea! Totuși, unii factori mă îndeamnă să-mi construiesc viitorul peste hotare, printre care și instabilitatea, care s-a extins în toate domeniile. Vreau să le asigur copiilor mei un viitor prosper, de aceea mă gândesc să plec peste ocean, în SUA sau în Canada. Am trăit și am lucrat un timp în New York, dar nu am rămas pentru că vreau să-mi creez o viață cu acte în regulă, nu vreau să trăiesc acolo ilegal. Până la urmă, majoritatea oamenilor din Moldova s-au gândit în anumite momente să plece peste hotare. Teoretic, aș putea trăi în una din țările în care au copilărit și au crescut părinții mei, dar aceste țări nu-mi pot  oferi un viitor mai bun. În Ucraina situația e instabilă din toate punctele de vedere, iar în Azerbaidjan modul de viață în unele orașe este departe de a fi compatibil cu modul de viață pe care vreau să îl duc eu.

În Ucraina am fost cu 10 ani în urmă, iar în Azerbaidjan cu 8 ani în urmă. Uneori sunt tentată să plec în țara în care s-a născut tata, dar numai pentru a-mi vizita rudele, mai ales pe bunica de care mă leagă un dor imens. Ceea ce mă face acum mândră și fericită este faptul că bunicii nu s-au împotrivit atunci când părinții mei și-au părăsit țara și au venit la Chișinău.

Am devenit make-up artist din dorința de a crea chipuri frumoase. Încă din copilărie am fot atrasă de culori, de elemente artistice, dând frâu liber creativității prin desen. Iar, în clasa a XII-a am decis să urmez cursurile necesare de instruire în domeniul make-up-ului. De asemenea, viața mea este strâns legată de dansurile sportive. O bună perioadă de timp am îmbinat perfect cele două activități. Acum, lectura și culinăria îmi ocupă timpul liber. Fac ceea ce îmi place, iar acest lucru generează rezultatele pe care le obțin.

Visul meu este să ajung să lucrez la Hollywood. Vreau să devin make-up artist de film, să fac grimă pentru actorii celebri. Lucrez la asta și sper că într-o zi visul meu va deveni realitate. Până atunci, încerc să-mi fac o viață mai abună aici unde sunt, încerc să trăiesc după propriile reguli și să fac cât mai mulți oameni fericiți. Eu, de fapt, mă ghidez după o frază frumoasă: „Dacă dorești să schimbi ceva, începe de la sine și lumea care te înconjoară se va schimba și ea”, același lucru vă îndemn și pe voi să faceți. Nu contează unde s-au născut părinții noștri sau unde noi ne-am născut, important este să luptăm pentru fericirea noastră oriunde ne-am afla.

Sursa foto: arhiva personală/Kemalia Kerimova

 

Scriu de aproape un deceniu şi am cunoscut în acest timp câteva sute de oameni, care m-au făcut să privesc altfel lumea. Oameni, care gândesc diferit. Oameni, care au spart bariere şi stereotipuri. Oameni buni! Mi-am făcut un hobby din a pune întrebări şi a primi răspunsuri. Jurnalismul m-a învăţat multe, dar îmi alimentez activitatea prin a descoperi oameni. Pe această platformă veți găsi interviuri și reportaje despre oameni puternici, care sunt cei mai buni în domeniile lor, modele de curaj, care ascund povești de viață impresionante. Vă invit, deci, să-i descoperim împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi sus