Gabriella Nastas: -30 de kilograme şi un mare plus de ambiţie și talent

Este tânără, frumoasă, talentată și vine de la Călărași. Imaginea sa este cunoscută pe Facebook și pe Instagram, dar mai puțini cunosc povestea vieții sale, care până nu demult nu a fost chiar așa de roz. Gabriella Nastas se împarte între muzică și modeling, iar recent a lansat și prima sa melodie „My way”. Până să ajungă femeia puternică, care este acum, la 24 de ani, a avut  de înfruntat complexe și stereotipuri. Are în spate un bagaj de 85 de kilograme, iar după ce a scos din el o valiză cu 30 de kilograme – a prins aripi.

Am crescut la țară, într-o familie modestă. Dragostea faţă de muzică am primit-o de la mama, iar   caracterul și curajul de a lupta pentru vise le-am moştenit de la tata. Cânt de mică. La vârsta de 1,5 ani deja fredonam melodiile pe care mama mi le cânta. Apoi, au urmat primele concerte pe scena Casei de Cultură din satul Meleşeni, satul meu de baştină. Aici am prins aripi şi de aici s-a început totul. După ce l-am cunoscut pe Boris Iurcu, primul meu profesor de muzică, mi-am dat seama că notele muzicale îmi sunt tot mai dragi şi mai dragi. Aşa am ajuns să studiez vioara timp de 5 ani, iar mai târziu am absolvit Colegiul de Muzică “Ștefan Neaga” şi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. În primăvara anului 2017 am decis să particip la X Factor, după care în viaţa mea au apărut noi oameni, direcţii şi oportunităţi. Am avut diverse colaborări, atât pe plan muzical, cât şi în domeniul modelingului, care mi-au construit o altfel de personalitate.


Am trăit o perioadă în care aveam 85 de kilograme. Aceste 85 de kilograme au fost cele mai grele din viaţa mea. Mi-am creat o lume proprie în care eram doar eu – fără prieteni, fără activităţi, fără comunicare. Eram la un pas de depresie, până în momentul în care am spus – Stop! Am lucrat la fizicul şi psihicul meu şi am obţinut rezultate: -30 de kilograme şi un mare plus de ambiţie şi motivare. Mi-am schimbat culoarea părului – din blond în negru. Apoi stilul vestimentar. Am început să prind curaj şi am înţeles că atunci când îţi doreşti ceva foarte mult şi lupţi pentru asta, ai mari şanse să şi obţii.


Cea mai frumoasa experiență din viața mea este X Factor. Provocarea X Factor a însemnat punctul de decizie între a rămâne sau nu în muzică.  Şi, după cum vedeţi, alegerea am făcut-o. Aceasta a fost o experienţă care m-a învăţat multe lucruri, care mi-a dat încredere şi care mi-a arătat că eu pot. Nu voi uita niciodată acel ropot de aplauze ale publicului, care mi-a atins sufletul până la lacrimi. Nu voi uita nici cuvintele de încurajare pe care le-am primit de la juriu.


“My Way” s-a născut imediat după X factor. Împreună cu Eugen Doibani (Natan), am stabilit micile detalii, apoi într-un timp relativ scurt, piesa a fost finisată. După care, am mers la studio și am înregistrat-o. A fost o plăcere deosebită să lucrez cu acest om. Cine îl cunoaște pe Natan, știe despre ce vorbesc 🙂

Mesajul piesei descrie realitatea în care trăim – indiferent de cât de „sexy și rea” sau provocatoare ar fi o femeie, dincolo de aparențe se poate ascunde o femeie cu un suflet blând și minunat. Iar, dacă cei din jur nu o pot vedea dincolo de ambalaj, ea continuă să fie o enigmă, dar merge tot pe drumul ei.

A fost greu să mă lansez în muzică. Pe acest drum am fost mereu singură, pilonii mei fiind doar mama și tata. Lor le mulțumesc că au crezut in mine. Celorlalți, tot le mulțumesc. Până la urmă, toate reacțiile celor din jur, fie bune sau rele, m-au făcut mai puternică. Anume de asta sunt acum aici. Am avut momente de nesiguranță, pentru că prea multă atenție acordam la ceea ce spun alții despre mine. Îmi era teamă să dau tot ce pot și asta m-a făcut să rămân o perioadă în umbră. Chiar am avut intenția de a renunța la muzică și asta din cauza unor oameni care m-au descurajat în totalitate. Punctul decisiv în toată povestea asta a fost X factor! După prestație am promis că voi munci și voi lupta, chiar dacă nu aveam o pregătire profesională. Și iată că azi fac și eu parte din marea lume a muzicii. Și viitorul tot aici mi-l văd. E greu, dar nu imposibil! Până la urmă, mă bucur că am trecut prin tot ce mi s-a întâmplat – răutate, descurajări, indiferență – toate acestea m-au maturizat și mi-au dat putere să lupt pentru visul meu.


Totuși, la noi nu există piață muzicală. Sau, bine, este încă în proces de dezvoltare. Majoritatea artiștilor noștri pleacă peste hotare, pentru că acolo sunt mai multe oportunități. Dacă voi pleca și eu, încă nu știu. Despre planurile mele nu pot să vorbesc. Cred că ar fi mai bine să le vedeți deja gata realizate. Dar pot să vă spun că în prezent lucrez la un nou proiect. În curând veți afla despre ce este vorba.

Visul meu e să fiu fericită! Nu-mi doresc nimic mai mult. Iar fericirea asta eu o caut în muzică și în oamenii, care cred în mine. Este de ajuns să știu că nu sunt singură ca să privesc viața cu optimism și cu mai multă plăcere.

Scriu de aproape un deceniu şi am cunoscut în acest timp câteva sute de oameni, care m-au făcut să privesc altfel lumea. Oameni, care gândesc diferit. Oameni, care au spart bariere şi stereotipuri. Oameni buni! Mi-am făcut un hobby din a pune întrebări şi a primi răspunsuri. Jurnalismul m-a învăţat multe, dar îmi alimentez activitatea prin a descoperi oameni. Pe această platformă veți găsi interviuri și reportaje despre oameni puternici, care sunt cei mai buni în domeniile lor, modele de curaj, care ascund povești de viață impresionante. Vă invit, deci, să-i descoperim împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi sus