Daniela Cosniceanu vorbește în premieră despre pisicile Sphynx pe care le are acasă

Daniela Cosniceanu este femeia care a reușit să aducă o nouă energie și un rafinament aparte în domeniul make-upului și hairstyling-ului din Republica Moldova, face tatuaje cu henna așa cum numai în India puteți vedea, iar în timpul liber se lasă răsfățată de pisicile sale. Are acasă două pisici de rasă Sphynx, un pisoi Bengal și unul Scottish Straight. Dacă până acum știați că Daniela stăpânește arta umbrelor și este adepta machiajului cât mai natural, aflați din interviu care sunt tendințele în materie de make-up și hairstyle pe care le abordează în 2018, dar și cât de mult o inspiră pisicile în activitatea sa. Eu mi-am luat doza de energie, vă las și pe voi să vă umpleți de dispoziție bună!

De unde vine dragostea ta pentru pisicile Sphynx?

Cu câțiva ani în urmă am primit cadou doi Sfincși de care m-am îndrăgostit! Dintotdeauna am avut o atracție aparte pentru pisici, iar în timp am descoperit că Sfincșii reprezintă ceva mai mult decât simple pisici. Ei au un caracter deosebit, emană multă dragoste și sunt dependente de atenție și afecțiune, la ele aceste trăsături sunt mai dezvoltate decât la alte rase de pisici. Dacă vă gândiți că pielea lor este tot timpul rece, pentru că nu este acoperită de blană, să știți că nu este așa. Ador senzația pe care mi-o oferă pielea lor caldă și fină – ele se încălzesc de noi și noi de ele!

De fapt, dragostea față de animale se trage din familie, acolo unde părinții au știut să le îngrijească foarte bine și copii au reușit să se împrietenească cu ele și să le îndrăgească, așa cum este și în cazul meu.


Ce nume le-ai dat pisicilor tale?

La moment am patru pisici, dacă ar fi după mine aș lua și 10, dar mă abțin, deocamdată, lăsăm „mad cat lady” pe mai târziu! Ce ține de nume, am probleme la acest capitol! Asta cred că mi se trage din copilărie, pentru că niciuna din jucăriile cu care mă jucam nu avea nume. Totuși, cele trei pisici mature ale mele se numesc Pardi, Shakti și Suri, iar pisoiul mic, proaspăt apărut pe lume, încă nu are un nume.


Unor oameni, aceste pisici le inspiră frică, cum sunt ele de fapt?

Este adevărat, majoritatea oamenilor reacționează negativ atunci când este vorba de pisicile Sphynx, dar asta se întâmplă din cauza că tratează lucrurile cu superficialitate și nu vor să descopere părțile bune, care sunt ascunse dincolo de aspectul fizic. Totuși, există și oameni care le îndrăgesc repede pentru că le înțeleg caracterul frumos – ele sunt foarte sociabile, se așază în brațe, torc, te cuprind și chiar te pupă. Alții nu le acceptă nici în apropiere sau se tem să le atingă. Mai bine spus, 10 oameni diferiți au 10 reacții diferite! Sfincșii, de regulă, nu sunt agresivi! Ei pot deveni agresivi în foarte puține cazuri și doar atunci când sunt provocați. Dacă faci ceea ce lor nu le place sau dacă îi sâcâi, ei pot mușca, chiar și așa sunt foarte răbdători până o fac.


Cum reacționează clientele tale atunci când intră și văd pisicile, mai ales când li se urcă în brațe?

50 la 50! Sunt fete care au alergie sau fobie, sau pur și simplu intră în panică. Dar, de obicei, dacă nu le acorzi atenție poți să nu observi că ele sunt în casă. Shakti este cea mai îndrăzneață, iar când are dispozitzie bună, insistă să vină în brațe și e suficient să-i spui că nu e voie și ea își găsește un alt loc pentru somn. Foarte rar se întâmplă ca Pardi să vină în brațe, uneori vin ambele. Iar, Suri este introvertită!

Care sunt cele mai amuzante momente trăite alături de pisicile tale?

Pisicile mereu mă amuză! Cu ele nu mă plictisesc pentru că în fiecare zi fac lucruri trăsnite, la care nici nu mă aștept și de multe ori mă gândesc cum este posibil să facă așa ceva. La noi în casă tot timpul se aud fraze de genul: „uite, uite cum stă” sau „ce frumos doarme”, „privește cum se joacă”, „hey, se ceartă”, toate acestea sunt momente care ne fac să trăim niște emoții deosebite. Orice ar face, o fac într-un mod al lor, pisicesc, și le reușește așa de bine!


Pielea pisicilor Sphynx este foarte sensibilă, s-a întâmplat vreodată ca ele să aibă de suferit din cauza produselor cosmetice pe care le ai în casă? 

Este un paradox, dar cu toate că par lipsiți de orice protecție, Sfincșii sunt foarte rezistenți la factorii de mediu, iar dacă le este frig mereu caută un loc călduț unde să se cuibărească. În rest, nu avem probleme, eu personal le spăl cu detergent pentru vase! 🙂


Sunt pisicile o sursă de inspirație în activitatea ta?

Cu siguranță, da! Uneori mă gândesc să fac uneia din ele un look hazliu, ca în filmulețele de pe Youtube, mor de râs când le vă! 🙂 După care, mă gândesc că am lucruri mai importante de făcut și mă lasă aceste idei! Acum, nici nu știu ce e mai rău: că am alte lucruri de făcut sau că mă lasă ideiile mele năstrușnice?


Care sunt tendințele în materie de make-up și hairstyle pe care le abordezi în 2018?

Ca și în ceilalți ani, încerc să redau frumusețea într-un mod cât mai natural, să renunț la greutatea surplusului de culori și la prea multe accesorii. Eu pun accent pe trăsăturile curate. Și, da, îmi este dor de buze roșii! 🙂


Blitz interviu

Daniela Cosniceanu este femeia care încă este adolescentă.

Dacă nu eram make-up rtist & hairstylist puteam fi orice altceva.

Frumusețea este relativă.

Rujul roșu este uuuuuu, despre asta interviu aparte. 🙂

Pisicile Sphynx sunt never enough.

Am uitat când am făcut ultima oară distracție în club.

Cel mai mare vis al meu este să fiu fericită, minim o dată pe zi.

Pentru a avea succes trebuie să muncești!

Sursa foto: arhiva personală/Daniela Cosniceanu

Scriu de aproape un deceniu şi am cunoscut în acest timp câteva sute de oameni, care m-au făcut să privesc altfel lumea. Oameni, care gândesc diferit. Oameni, care au spart bariere şi stereotipuri. Oameni buni! Mi-am făcut un hobby din a pune întrebări şi a primi răspunsuri. Jurnalismul m-a învăţat multe, dar îmi alimentez activitatea prin a descoperi oameni. Pe această platformă veți găsi interviuri și reportaje despre oameni puternici, care sunt cei mai buni în domeniile lor, modele de curaj, care ascund povești de viață impresionante. Vă invit, deci, să-i descoperim împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi sus