Anna Nosaci, moldoveanca stabilită în Irlanda, care muncește pentru frumusețea femeilor

Cu 7 ani în urmă a plecat din Republica Moldova pentru a-și putea realiza visul – să fie aproape de familia sa și să poată trăi mai bine. Prima sa destinație a fost Italia, după care s-a stabilit în Irlanda, unde este de 3 ani make-up artist și hairstylist. Vorbim despre Anna Nosaci, femeia născută în Moldova, care aduce frumusețea pe chipurile femeilor irlandeze și nu doar.

Cum este să activezi în calitate de make-up artist și hairstylist în Irlanda?

Este frumos! Aici oamenii se respectă între ei și știu să respecte și munca altora. E o plăcere să lucrez în acest domeniu aici și fac cu mare drag orice schimbare pe care și-o doresc femeile. În plus, aici munca mea este prețuită la un nivel înalt, comparativ cu Republica Moldova,  având un câștig destul de bun din activitatea pe care o practic.


De ce ai ales anume acest domeniu și nu altul?

Munca asta mă face fericită! Tot timpul muncesc din plăcere, iar când văd că clientele mele sunt mulțumite de schimbările obținute, plăcerea mea este și mai mare. Totodată, faptul că sunt înconjurată de oameni frumoși și bine dispuși îmi aduce un plus de energie.

Care este cel mai bun rezultat pe care l-ai obținut până acum în Irlanda?

Eu în fiecare zi mă bucur de rezultate frumoase, totuși în 2017 am avut posibilitatea să lucrez cu o echipă de modele pe care le-am pregătit pentru o prezentare de modă. În urma acestei experiențe numele meu a apărut pe paginile unei reviste binecunoscute aici, în Irlanda.


Ce preferințe au irlandezele când vinevorba de machiaj și coafură?

Îmi este foarte ușor să lucrez cu femeile de aici – sunt calculate, știu ce vor și nu fac capricii! Și mai ales, chiar și atunci când optează pentru machiaj de seară, vor să fie cât mai natural, fără excese de culoare și accesorii inutile. Același lucru este specific și când vorbim de aranjarea părului.

De unde vine sursa ta de inspirație? 

De când sunt în Irlanda am învățat să iau tot ce-i mai bun din lumea care mă înconjoară, eu nu aștept să răsară soarele ca să pot zâmbi sau ca să pot face ceva frumos. Atunci când sunt în armonie cu oamenii, cu natura și cu mine însămi, vine și inspirația.


Care sunt preferințele tale în make-up?

Încerc să țin departe excesele, să scot în evidență cele mai bune trăsături și să pun accent pe feminitate. Eu nu ascund nimicși nu fac retușuri, eu doar revigorez frumusețea!

Prin ce se deosebește un make-up artist bun de un amator?

Un make-up artist bun a fost și el amator cândva! Respectiv, orice amator poate ajunge sus dacă muncește mult și investește în pregătirea sa profesională.


Care este cea mai des întâlnită greșeală pe care o fac femeile atunci când se machiază?

Cea mai mare greșeală a lor este că vor să pară altfel decât sunt, de fapt, și folosesc machiajul ca o tehnică de cucerire. Să nu uităm nici de fardurilor prea accentuate, utilizarea unui fond de ten nepotrivit și conturarea buzelor cu efect de mărire, făcută incorect.

Ce părere ai despre rujul roșu?

Rujul roșu, utilizat corespunzător, este un must have al make-upului! Iar, femeile care îndrăznesc să îl poarte au un carcater puternic.


De la cine ai primit cele mai prețioase sfaturi?

Pare un paradox, dar oamenii pe care nu-i cunoșteam inițial mi-au oferit nu doar sfatui, dar și lecții de viață cu o valoare imensă, respectiv acești oameni au căpătat un loc aparte în sufletul meu. În rest, familia mă susține!

În opinia ta, care este secretul succesului?

Succesul nu ascunde secrete – ascunde multă muncă, curaj și perseverență! Dacă simți că azi ești cu o treaptă mai sus decât ai fost ieri, să știi că ai ales direcția corectă!

Care este cel mai mare vis al tău?

Să fiu fericită!

Scriu de aproape un deceniu şi am cunoscut în acest timp câteva sute de oameni, care m-au făcut să privesc altfel lumea. Oameni, care gândesc diferit. Oameni, care au spart bariere şi stereotipuri. Oameni buni! Mi-am făcut un hobby din a pune întrebări şi a primi răspunsuri. Jurnalismul m-a învăţat multe, dar îmi alimentez activitatea prin a descoperi oameni. Pe această platformă veți găsi interviuri și reportaje despre oameni puternici, care sunt cei mai buni în domeniile lor, modele de curaj, care ascund povești de viață impresionante. Vă invit, deci, să-i descoperim împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi sus