Actrița Elena Tendel creează orașe în miniatură în tehnica Driftwood

Elena Tendel, originară din orașul Chișinău, este actriță la Teatrul municipal dramatic pentru tineret „De pe strada Trandafirilor”. Totuși, actoria nu este unicul lucru la care Elena se pricepe foarte bine! Tânăra actriță, mămică a unei fetițe de 10 luni, a dezvoltat o pasiune aparte pentru Driftwood – arta, care presupune crearea obiectelor decorative din bucăți de lemn, aflate pe plaje și țărmuri, care au fost spălate de valuri în urma unor furtuni!

Întotdeauna am admirat oamenii, care creează, care știu să dea viață lucrurilor prin talent și creativitate. În afara scenei am încercat și eu să-mi exprim personalitatea cu ajutorul fanteziei și a mâinilor! Am început cu floristica, iar mai târziu am încercat direcții complet diferite. Recent, un loc special în inima mea a ocupat arta Driftwood. Lucrurile obișnuite sunt create din lemn obișnuit. Natura a oferit omului un material special prin care își poate alimenta creativitate, ale cărui granițe nu pot fi definite de niciun cadru.
Totul a pornit de la o idee îndrăzneață. Apoi, plimbându-mă prin parc îmi captau atenția bețișoare, crengi, conuri cu forme și dimensiuni neobișnuite, iar eu m-am gândit să le dau viață! Am vrut să creez ceva frumos, unic, de atmosferă. Să fac din lucrurile obișnuite ceva neobișnuit. Mai întâi, am făcut o casă din scoarța unui copac și am așezat-o pe o bucată de lemn. Apoi, inspirată de această idee, am încercat să creez străzile din diferite orașe. Și, abia atunci am aflat că această direcție are un nume – Driftwood.

Atunci când toată lumea a fost nevoită să rămână acasă din cauza răspândirii Covid-19 eu am început să creez case în miniatură! Casele sunt formate din ramuri, grinzi, capace de la sticle, bușteni, rădăcini și, în general, din orice bucăți de lemn. Cu cât lemnul este mai vechi, cu atât mai mult se potrivește. Naturalețea, fisurile create de ploaie în timp, rigiditatea și disproporționalitatea sunt cele mai bune valori pentru obiectele noi create.
Cea mai mică lucrare am realizat-o pe clești din lemn – o stradă de dimensiuni foarte mici cu mai multe case. Mărimile obiectelor pe care le confecționez depind de modelul și scopul acestora. De la obiecte decorative, brelocuri, broșe, suvenire și până la jucării educative pentru copii.

Aceste lucrări reprezintă un simbol al familiei, dar și al viselor pe care ajung să le țin în palme! Spun asta pentru că munca asupra acestor obiecte și, mai ales, rezultatul final, îmi asigură confortul spiritual. Cele mai multe dintre lucrările mele sunt căsuțe în miniatură – mulți visează la un loc în care să se simtă bine, plin de liniște, un loc în care să fie așteptați mereu, iar eu creez astfel de locuri!

Mi-aș dori ca această direcție să fie cunoscută și apreciată în țara noastră. Pe viitor vreau să-mi îmbogățesc colecția cu toate acele orașe fascinante pe care le-am vizitat în realitate și să pot transmite atmosfera, care se găsește acolo. Deși eu creez case mici, în ele se ascund vise mărețe! Și, cine știe, poate că astăzi ții în palme o căsuță minusculă, iar mâine vei locui deja într-o casă pe malul mării sau a oceanului!

Scriu de aproape un deceniu şi am cunoscut în acest timp câteva sute de oameni, care m-au făcut să privesc altfel lumea. Oameni, care gândesc diferit. Oameni, care au spart bariere şi stereotipuri. Oameni buni! Mi-am făcut un hobby din a pune întrebări şi a primi răspunsuri. Jurnalismul m-a învăţat multe, dar îmi alimentez activitatea prin a descoperi oameni. Pe această platformă veți găsi interviuri și reportaje despre oameni puternici, care sunt cei mai buni în domeniile lor, modele de curaj, care ascund povești de viață impresionante. Vă invit, deci, să-i descoperim împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi sus